Skip to main content

Jio Tata Salt IQL Quiz 14 May Answers Win - Free 1GB Data | Who among the following authored a book called ‘The Religion of Man’?

Jio Tata Salt IQL Quiz Answers Today - Hello Readers!! I am back with another quiz Answers. 

Today Quiz has launch by Jio. In this quiz, you will get 1GB data if you give the correct answer to 10 questions.

Jio Tata Salt IQL Quiz Answers


Quiz Details:- 


Quiz name - Jio Tata Salt IQL Quiz 

Quiz Date - 14 May 2020

Jio Tata Salt IQL Quiz 14 May Answers 


Question 1: Who among the following authored a book called ‘The Religion of Man’?

Answer: Rabindranath Tagore

Question 2: Which Indian state still follows a matrilineal system in which the elder daughter will inherit everything from the father? Identify the fsd state which was formed in the year 1972.

Answer: Meghalaya

Question 3: Dubash was a profession that was very common in British India. What did they do?

Answer: Translators

Question 4: Where in India is the Maitri suspension bridge located?

Answer: Ladakh

Question 5: What currency unit was used in India before it decimalized in 1957 and was equal to 1/16 of a rupee?

Answer: Anna

Question 6: Which Hindu saint is best known as the author of the epic Ramcharitmanas?

Answer: Tulsidas

Question 7: Who is known as the Father of Indian Ornithology and was the co-founder of the Indian National Congress?

Answer: AO Home

Question 8: In which Indian state would you find the Kempty waterfalls?

Answer: Uttarakhand

Question 9: Who became the fastest Indian Spinner to take 100 wickets in ODIs?

Answer: Kuldeep Yadav

Question 10: Which was the first state in India to implement the Mid Day Meal Scheme in the early 1960s?

Answer: Tamil Nadu

Comments

Popular posts from this blog

10 Errors That First Time YouTubers Make And How To Avoid Them

A mistake is inevitable when you begin a new journey. Have you ever heard of an infant who has learned to stand on his legs without falling? But that can never stop him from trying repeatedly, and we know, today or tomorrow, he will undoubtedly stand without anybody’s support.  Everybody should adopt this ‘ never to give up ’ attitude. We all went through this phase, but as we grew up, we became too impatient and quickly gave up. Without elaborating the introduction any longer, let’s enter today’s topic. As a YouTuber, your motto is to make engaging content to increase view count. How can you make error-free content that is also easy to understand?  Here, you will get to know the 10 mistakes new YouTubers make while creating videos for their channel and the way outs to avoid them.  I hope this will come in great help to the people who are planning to

How many sides does a square have? Amazon Wheel Of Fortune Quiz Answer

How many sides does a square have? Answer : 4 How To Play Amazon Quiz Contest:- 1. First of all download amazon app  2. Now log into to Amazon app with your registered mobile number and password or create account. 3. After log in scroll down And Click on Amazon wheel of fortune quiz contest banner. (If you are not seeing this this banner, search on Amazon search "Quiz" Click  Wheel  of Fortune  Contest) 4. Play Amazon Quiz Contest And Chance To Win Rs.5000 and Lenovo Legion Gaming Laptop  Terms & Conditions Of Amazon Wheel Of Fortune Quiz  1. This Contest will be available from August 9   2020 12:00:00 a.m.  (IST) to August 9  , 2020 11:59:59 p.m.  (IST) only ("Contest Period").  2. To enter, you must, during the Contest Period: (a) sign-in to your Amazon.in account. If you do not have an account, you would need to sign-up for an Amazon.in account, to be able to enter into this Contest;  (b) once signed-in, you can participate in the Contest by navigating to the

Flipkart Quiz - Who is the youngest footballer to play 100 matches for Brazil?

Who is the youngest footballer to play 100 matches for Brazil? Answer 1: Neymar Jr Question 2. Recently, Manju Rani won what medal in the World Women’s Boxing Championships? Answer 2: Silver Question 3. In which European city did Eliud Kipchoge ran the sub two-hour marathon? Answer 3: Vienna Question 4. In 2003, the only edition of the Afro-Asian Games was hosted in which Indian city? Answer 4: Hyderabad Question 5. Who was the first woman to win all four Grand Slam tournaments in one year? Answer 5: Maureen Connolly Flipkart Trivia Quiz Details:-   Quiz Name   Flipkart Trivia Quiz  Quiz Date  13 November 2020